Agresor nacouval do strážníka. Policie ho vyšetřuje i pro týrání manželky

08.11.2016 18:35

Vše začalo oznámením o rodinných neshodách, které jeli prověřit tachovští strážníci. 27letý muž dvakrát najel při couvání do jednoho z městských policistů. Ten skončil v péči lékařů.

FOTO_QAP_CZ

Strážníci vyjeli prověřit oznámení o rodinných neshodách, které vyvrcholily napadením 31leté ženy. Jeden z městských policistů chtěl jejího 27letého manžela legitimovat. "Agresor měl mít občanský průkaz v autě, a tak jej k němu strážník doprovodil. Poté muži sdělil, že bude předveden na místní obvodní oddělení k podání vysvětlení,“ popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Muž  se ale zamkl ve voze a odmítal vystoupit. Přitom nastartoval a i když dobře věděl, že je strážník za autem, začal couvat k příjezdové cestě. "Zadní částí vozu do  něj narazil a následně popojel dopředu a opět začal couvat. I v tomto případě do strážníka najel. Druhý náraz byl však intenzivnější než první a muže odmrštil na přilehlé křoviny. Podezřelý pak z místa ujel,“ dodává Dagmar Jiroušková. Strážníka dopravila záchranná služba do nemocnice.

Agresor se po několika hodinách sám dostavil na místní obvodní oddělení, odkud putoval do policejní cely. Soud ale návrh na vazbu neakceptoval a stíhání tedy probíhá na svobodě. Zatím si vyslechl obvinění z násilí proti úřední osobě. Jeho vyšetřování v souvislosti s možným týráním manželky pokračuje. Zatím byl na 10 dnů vykázán ze společného bytu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24