QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AKTUALIZOVÁNO: V centru Plzně se porvali tři mladíci, jeden napadl i policistu

25.07.2016 23:21     26.07.2016 14:36

Tři mladí muži se porvali v pondělí v noci v centru Plzně, jeden z útočníků byl zraněn. Do policejní akce musel být nasazen služební pes, na místě byla záchranka i policisté.

DSC_7212

Ke rvačce došlo v pondělí 25. července v noci v Pražské ulici v Plzni. "Šlo o rvačku celkem 3 mladíků, kdy dva napadli třetího," uvedla v pondělí večer policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Jeden z útočníků byl zraněn, na místo musela záchranka. Do policejní akce byl nasazen i policejní pes. "Druhý útočník byl také zadržen. Probíhá šetření," uvedla dále policejní mluvčí.

AKTUALIZACE PONDĚLÍ:

K rozepři třech mladých mužů došlo v restauraci v Pražské ulici, muži následně vyšli ven, kde dva napadli třetího. „Policii přivolal personál restaurace,“ sedlil QAPu mluvčí policie Jan Koželuh. Muži ale před policisty utekli.

„Všichni tři byli pod vlivem alkoholu. Jeden z mužů (20let) se schoval ve křoví, nereagoval na opakované výzvy policistů, byl agresivní, “ upřesnil dále Jan Koželuh s tím, že policisté museli použít donucovacích prostředků a pomoc služebního psa. Tento muž byl zadržen a převezen k lékařskému ošetření, utrpěl lehčí zranění.

Zranění hlavy utrpěl při bitce 22letý mladík. I on se choval agresivně vůči policistům, byl pod silným vlivem alkoholu a neuposlechl opakovaných výzev policie, dokonce jednoho policistu napadl. „Tento muž byl převezen k lékařskému ošetření a posléze na záchytnou stanici,“ uvedl dále Jan Koželuh.

Policie na místě vypátrala i třetího účastníka bitky. Šlo o dvacetiletého muže, který jako jediný s policisty spolupracoval. „Okolnostmi se nadále zabýváme. Celé jednání jsme kvalifikovali jako přestupek proti občanského soužití a veřejnému pořádku,“ uvedl Jan Koželuh. Proti muži, který napadl policistu, bude navíc zahájeno trestní stíhání za násilí proti úřední osobě.

Ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24