QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Alkohol v hlavní roli! Plzeňská záchytka zase praskala ve švech

28.06.2016 9:49

Hned několikrát během pondělí museli strážníci v Plzni zamířit s opilci, které posbírali z ulic, na záchytku. Vrcholem byl zpitý muž, který se po čtyřech plazil u dětského hřiště!

FOTO_Městská policie Plzeň

V podstatě v převážkovou službu mezi centrem města a záchytkou se v pondělí proměnili strážníci městské policie. Kvůli opilcům museli do terénu hned několikrát. Na záchytce skončila i totálně opilá mladá žena. Závěr pondělních zásahů obstaral opilý starší muž, který spadl do výlohy obchodu.

"Hned po osmé ráno vyrazili na konečnou autobusu číslo 26 na Bory. Namol opilá žena tu ležela bezvládně na místní lavičce. Strážníci ji ztotožnili a zjistili, že se jedná o šestatřicetiletou ženu ze Slovenska. V důsledku silného alkoholového opojení se u ní nezdařilo provést dechovou zkoušku, a protože se neudržela na nohou a svým jednáním ohrožovala své zdraví, převezli ji k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. O pár hodin později pak zamířila hlídka městské policie do centra města, do ulice Pallova, kde značně opilý muž lezl po čtyřech, poblíž dětského hřiště," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Dalším v pořadí byl muž z Tachovska, který ležel bezvládně na zastávce autobusu MHD v centru města. V noci se pak posledním opilcem v péči strážníků stal muž, který pod návalem alkoholového opojení zavrávoral a padl do výlohy. "Hlídka ho už jen viděla, jak se zakrvácený namáhavě zvedá ze země. Krvácel z předloktí a obou zápěstí, proto mu byla poskytnuta prvotní pomoc. To, že muž zavrávoral a upadl do výlohy, potvrdil i náhodný svědek události. K dalšímu ošetření si pak muže převzali přivolaní záchranáři a věcí rozbité výlohy se bude zabývat PČR," doplnila mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24