Amfiteátr v Plzni ovládnou strhující africké rytmy a tance!

09.07.2018 9:56

Amfiteátr na Lochotíně bude už v tomto týdnu patřit unikátnímu uskupení IYASA, které divákům nabízí skutečně jedinečné představení afrických tanců a rytmů.

iyasa

Dvanáctičlenná africká hudební, taneční a divadelní skupina umělecké školy v městě Bulawayo v Zimbabwe přijíždí po obrovském úspěchu v minulých letech na své v pořadí už osmnácté turné do Evropy. Turné odstartovalo v neděli v Třeboni a v příštích dnech objede pořádný kus země.

Unikátní uskupení dorazí i do Plzně, a to v pátek 13. července. Africkými rytmy a strhujícím tancem ovládne amfiteátr u zoologické zahrady. Vystoupení začíná v 16 hodin.

"Inkululeko Yabatsha School of Arts přiváží opět představení plná písní, tanců, rytmů a scén inspirovaných africkou lidovou kulturou, která vás uchvátí svým spádem, provedením a svou bezprostředností," láká plzeňská zoo.

Studenti a učitelé soukromé umělecké školy ze zimbabwského Bulawaya, která byla založena v roce 1998 jako taneční a divadelní škola a má v současnosti 60 učitelů a žáků, nalezli v minulých letech svůj druhý domov v Jindřichově Hradci. Velmi úspěšně se rozvíjí právě také spolupráce s českými zoologickými zahradami zaměřujícími se zejména na africkou faunu.

Svou návštěvou vystoupení skupiny IYASA podpoříte rozvoj umělecké školy v Bulawayu a umožníte vzdělání v tomto oboru několika africkým dětem.

FOTO: fcb IYASA

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24