QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Anketě Žebřík vévodí v nominacích Tomáš Klus. Vyhlášení je za dveřmi

06.03.2018 15:17

Ceny Žebřík slaví v letošním roce 25 let. Podobně jako v minulých ročnících je velkým favoritem Tomáš Klus. Vyhlášení výsledků se show proběhne v Plzni v pátek.

Žebřík 2016 Tomáš Klus by Radim Hromádko (2)

Celkem pět nominací získal v rámci letošních hudebních cen Žebřík zpěvák Tomáš Klus. Je tak jasným favoritem. Třemi nominacemi se pyšní Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill a Mydy Rabycad.

Šestihodinová show špičkových českých muzikantů s následnou afterparty proběhne už tento pátek 9. března v areálu DEPO2015. Moderátory večera budou Tomáš Hanák a Jitka Schneiderová, koncertně se představí Olympic, Michal Hrůza, Lenny, Wohnout, Honza Křížek a další.

Hudební fanoušci hlasovali v 1. kole od 1. do 31. ledna, v každé z deseti kategorií vzešlo pět nominovaných. Druhé kolo od 1. do 28. února určilo pořadí na 1., 2. a 3. místě a vítězové budou slavnostně vyhlášeni v Plzni. Do nominací se prosadili Tomáš Klus (v kategoriích Zpěvák, Skladba, Videoklip, Album a Akce roku), Ewa Farna, David Stypka, Divokej Bill, Mydy Rabycad, Dymytry, Kryštof, Vypsaná fixa, Imodium, Škwor, Slza, Support Lesbiens, Michal Hrůza, Lenny, Barbora Poláková, Dan Bárta, David Koller, Marpo, Aneta Langerová, Anna K., Žofie Dařbujánová, Guidi, Honza Křížek, Mirai a Pokáč. Tři nejlepší umělci v každé z deseti kategorií si tradičně odnesou originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.

"Budeme trochu rekapitulovat, proto jsme pozvali i kapely, které jsou součástí historie Žebříku, hlavně ale budeme bilancovat uplynulý rok, což je hlavní posláním ankety, takže se na pódiu potkají dlouhodobě zavedené osobnosti s vycházejícími hvězdami naší hudební scény,“ říká ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Vstupenky jsou v předprodeji k mání za 390 korun, VIP passy za 990 korun, a to portálech Ticketstream, Plzeňská vstupenka, Ticketlive, Ticketpro a Ticketportal.

FOTO: Radim Hromádko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24