Annínsko láká na letní akce. Novinkou sezony je kulturní stodola

06.07.2018 13:59

Celou řadu koncertů, přednášek a dalších akcí můžeme o prázdninách navštívit v Anníně a na Mouřenci. Vystoupí zde Spirituál kvintet i Jakub Smolík.

Foto Jana Kadlecova

Každý den v 16 hodin začínají komentované prohlídky kostela, kostnice  a muzea na Mouřenci. "Dnešní večer zde zpestří varhanní koncert s názvem Barokní Mouřenec. Na varhany zahraje Jana Havlíčková z Dvora Králové na Labem, která je občanským povolénám strojvedoucí.  Zítra tedy v sobotu 7. července od 18.30 hodin přivítáme profesora Jana Royta, který bude velmi zasvěceně hovořit o mouřeneckých freskách ze 14. a 16. století,“ sděluje za organizátory Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Dalším zajímavým místem nedaleko Annína u autobusové zastávky Bohdašice vedle silnice spojující Sušici s Kašperskými Horami je až do soboty denně přístupné Muzeum lehkého opevnění. "Prohlédnout si můžete vybavený meziválečný bunkr řopík z roku 1937 a další zajímavosti z té doby. Otevřeno mají od 10 do 18 hodin,“ dodává Lukáš Milota.

V Anníně letos přibyde další místo pro konání kulturních akcí. "V pátek 13. července s námi můžete v 19 hodin slavnostně otevřít novou provizorní kulturní stodolu. Je na návsi a my ji otevřeme koncertem písní Petra Nováka v podání skupiny Petr Novák Forever. Před koncertem zahájíme výstavu fotografií nazvanou 222 let Annína a po koncertě představíme dvě kandidátky na novou sklářskou královnu Annínska,“ sděluje Lukáš Milota.

Hudebním vrcholem Mouřeneckého léta bude ve středu 18. července od 19 hodin koncert souboru Spirituál kvintet. Mouřenec se také letos zapojí do předloni založené Sklářské anenské pouti v Anníně. V pátek 27. července od 20 hodin se zájemci můžou těšit na koncert Jakuba Smolíka. Při koncertu annínská sklářská královna vyzvedne skleněné korunovační klenoty a zahájí pouť.

FOTO: Jana Kadlecová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24