QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Aquapark v Plzni stále u ledu. Zastupitelé znovu smetli návrh opozice

17.03.2017 15:19

To, že Plzeňané aquapark v Plzni chtějí, o tom není pochyb. Zatím se ale občané nemají na co těšit. Opozice chtěla znovu oživit plány na aquapark v Plzni, návrh ale neprošel.

Koupání_Elpyso Deggendorf (26)

Na zastupitelstvu města Plzně podala opozice (TOP 09) ve čtvrtek 16. března návrh aktualizovat podklady pro oslovení soukromých investorů na výstavbu aquaparku v Plzni. Návrh ale opět neprošel. Stejně jako v prosinci roku 2015, kdy tento bod zastupitelé smetli hodně rychle ze stolu a zamítli ho.

Potřeba vybudování aquaparku přitom byla zahrnuta do Programu rozvoje města Plzně již při jeho sestavování už v roce 2003. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně si už před lety objednal studii týkající se aquaparku v Plzni. V této zpracované studii z roku 2012 se jasně hovoří o absenci aquaparku v Plzni a mluví se o něm jako o problému.

„S ohledem na vybavenost města sportovní infrastrukturou lze považovat absenci aquaparku za významnější problém. Toto tvrzení je podloženo i průzkumem mezi obyvateli a návštěvníky Plzně, kde byl aquapark jako chybějící sportovní infrastruktura uváděn nejčastěji. Tato studie doporučuje přijmout opatření k realizaci aquaparku v Plzni, a pojmout ho jako zábavní centrum s doplňkovými službami v oblasti zdraví a wellness,“ píše se ve studii.

Studie srovnává Plzeň i s ostatními městy: „Ve srovnání šesti měst v ČR, které mají více než 100 tis. obyvatel je Plzeň jediným, které nemá aquapark.“

Vytipovány byly již pozemky (Chotíkov, Severní předměstí, Doubravka – Lopatárna). A dále Borská pole – tento pozemek byl ale již prodán obchodu s nábytkem (Více zde). Nicméně to nic nemění na tom, že zbylá tři místa jsou vhodná a našlo se dokonce i jedno nové místo.

Opozice přitom nechce, aby aquapark platilo město, ale chce na základě aktualizovaných podkladů nalézt potencionální investory. O to, ale současné vedení radnice zájem nemá.

„Kdyby město svolilo a někdo postavil aquapark, tak ve finále přijde a bude chtít pomoct provozně. V momentě, kdy to uděláme, tak si v podstatě ničíme svoje zařízení, ať už je to bazén na Slovanech nebo na Lochotíně, kde chceme dělat atrakce typu aquapark,“ vyjádřil se už v prosinci roku 2015 primátor Zrzavecký. Tehdy také opoziční zastupitelé přišli s návrhem o obnovení jednání s případnými investory. Více zde. 

Před časem se také objevila zpráva, že by se mohl budovat aquapark v blízkých Přešticích. Více zde.  Možná jednou tedy budou mít Plzeňané, kam jezdit...

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24