QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál depa ovládne bavorská kultura a samé dobroty! Chystá se Treffpunkt

03.10.2018 9:57

Areál DEPO2015 bude i letos v říjnu hostit bavorsko-český festival Treffpunkt. Na své si přijdou i gurmáni, rozhodně nebudou chybět tradiční bavorské lahůdky a pivo...

DSC04112

Areál DEPO2015 se opět v letošním roce promění v klasickou bavorskou "Biergarten“ se vším všudy. Chystá se další ročník bavorsko-českého festivalu Treffpunkt. Návštěvníky čeká od 18. do 21. října promítání filmů, výstava, autorské čtení, přednášky a besedy s odborníky na minulost i současnost česko-německého sousedství.

Chybět samozřejmě nesmí ani bavorské a české pivo, tradiční klobásky, preclíky a dechovka. Na programu ale budou i jiná hudební a další vystoupení.

"Dá se říci, že jsme Treffpunktem založili tradici plzeňsko-regensburgského setkávání. Je to takový náš malý Oktoberfest, který je ale daleko víc, než jen pouhým pivním festivalem – plzeňskému publiku přivážíme bavorské muzikanty, sochaře, spisovatele a naopak v Regensburgu představujeme naši kulturu. V loňském roce nás příjemně překvapila účast Plzeňanů v bavorských krojích, takže se i letos těšíme na příjemnou atmosféru,“ říká ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

"Chceme představit Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,“ vysvětluje koordinátor festivalu Jindřich Jindřich z DEPO2015. "Letos jsme opět ve spolupráci s regensburgskými partnery připravili krásný a rozmanitý program. Zahajovací večer v bývalé autobusové hale DEPO2015 oživí sto let starý němý film v doprovodu živé hudby, od pátku do neděle pak chystáme pestrý program všech žánrů a směrů. Novinkou bude česko-německý kabaret. Já osobně se těším na páteční The Heimatdamisch, které nám přiveze Zastoupení Bavorska v ČR, je to nejlepší party-band v Bavorsku, kde na jejich koncerty chodí desetitisíce lidí. Zemitým rock’n’rollem to v sobotu rozparádí Scotty Bullock Trio, ale těch programových pecek je tam více. Neděli jsme opět věnovali dětem a rodinám. Loni jsme nastavili laťku hodně vysoko i co do gastronomických zážitků; na skvělé jídlo i bavorské pivo se návštěvníci mohou těšit i letos,“ slibuje za organizátory Jindřich Jindřich.

Festival navazuje na rok 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury a bavorské umělce zapojila do svého programu. Na plzeňskou část festivalu v DEPO2015 bude v březnu 2018 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském městě Regensburg, kde se budou prezentovat především plzeňští umělci a česká kultura.

Vstup na všechny akce festivalu je zdarma, kompletní program najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24