Areál na Špičáku hlásí ideální podmínky! Nával na sjezdovkách polevil

22.02.2018 9:56

Areál na Špičáku aktuálně hlásí ideální podmínky pro lyžování. Oproti minulým týdnům navíc polevil i nával návštěvníků. O víkendu se chystá party s Markem Ztraceným!

FOTO_Pavel Němeček (15)

Parádní podmínky pro lyžování, luxusní počasí i mrazivé teploty. Areál na šumavském Špičáku v současné době láká na pravou zimní idylku. Na sjezdovkách je dál okolo 70 čísel sněhu, někde se pokrývka blíží i k výšce jednoho metru. Zejména výhled od rozhledny momentálně nabízí doslova "kýčovitou" zimní scenérii.

"Nechci se opakovat, ale letos u nás podmínky lyžařům hodně přejí. Sjezdovky jsou po večerní úpravě rovné a neporušené po celý den,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Návštěvnost areálu je v době prázdnin v Plzni a okolí paradoxně vždy nižší než v termínech pro jiné okresy, takže se v pracovních dnech tohoto týdne lyžovalo úplně bez front.

O nadcházejícím víkendu se navíc chystá nabitý program. V sobotu 24.února oslaví přímo na sjezdovce na dojezdu Spodní Šance koncertem svoje 33. narozeniny železnorudský zpěvák Marek Ztracený. Začátek je v 19 hodin a vstupné je zdarma.

Už od rána si budou moct v rámci akce Snow Tour 2018 zájemci vyzkoušet zdarma veškeré lyžařské vybavení. Připravená bude také ochutnávka jídla a nápojů. Navíc se pojede lehce recesistická soutěž – "slalom na sled dogs" (sněžné brusle), do které se může přihlásit kdokoli.

Jinak budou o víkendu patřit sjezdovky jen veřejnosti. Skončily i víkendové lyžařské kurzy organizované areálem, takže jedinými většími skupinkami na sjezdovkách jsou školní kurzy.     

Další podrobnosti a aktuality najdete na www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24