QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku otevírá své brány! Nová sezóna startuje - FOTKY

07.12.2017 9:03

Zimní sezóna 2017/2018 startuje! Areál na šumavském Špičáku právě ve čtvrtek poprvé otevře své brány. Až do příštího pátku se jezdí za nižší ceny. Přinášíme podrobnosti!

1
123

Počasí v posledních dnech šumavskému areálu Špičák hodně přálo. Na svazích leží okolo půl metru sněhu a sezóna se tak může naplno rozjet. Poprvé se brány areálu otevírají ve čtvrtek.

"Aktuálně je otevřena horní polovina sjezdovky 1 a 3, dolní polovina sjezdovky 2, dále potom Spodní Šance, Sirotek, dětské hřiště a sjezdovka od parkoviště," informoval areál Špičák.

Hned od čtvrtka je k dispozici také půjčovna lyží a servis, od soboty 9. prosince pak i lyžařská škola. Vleky budou v provozu tradičně od 8:30 do 16 hodin.  

Do pátku 15. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony. Celodenní skipas pro dospělého vyjde na 505 korun, za 440 korun na den budou jezdit teenageři ve věku od 15 do 18 let. Rodinná jízdenka pro dva dospělé a neomezený počet dětí do 14 let vyjde na 1220 korun. Děti do 14 let pak samostatně platí 360 korun.

Sjezdovky dostanou v nové sezóně mimořádnou péči...

Špičácký areál se na novou sezónu opět důkladně připravil. Celkové investice vyšly na 10 milionů. Návštěvníci by je měly pocítit zejména na sjezdovkách, především na jejich úpravě a údržbě.

Areál pořídil další nejmodernější rolbu pro úpravy sportovních sjezdovek a rozšířil i počty sněžných děl na celkových 32 kusů. Zasněžovací technologie bude až letos poprvé v době svého provozu stále pracovat na maximálně možný výkon. Díky většímu počtu děl odpadne prodleva spojená s jejich stěhováním po svahu.

Za dobrých sněhových podmínek vznikne navíc ve dvou úsecích rodinné sjezdovky Spodní Šance "Funline“, lehká a hravější forma trati na způsob skikrosu. Dlouhá bude celkem skoro 300 metrů, široká v průměru 10 metrů a kromě klopených zatáček nabídne i např. terénní vlny.

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24