QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku otevře další sjezdovku, chystá se i večerní lyžování

08.12.2016 9:44

Areál na šumavském Špičáku rozšíří o nadcházejícím víkendu opět nabídku. Otevře se druhá sjezdovka, lyžařská škola, dětský areál a poprvé se bude lyžovat i večer.

FOTO_Pavel Němeček (32)

Přípravy na další víkend lyžařské sezóny 2016/2017 nabraly v tomto týdnu v areálu na Špičáku opět na obrátkách. Podařilo se připravit další lyžařskou trať. O nadcházejícím víkendu tak budou mít milovníci zimních sportů znovu možnost pořádně se vyřádit.

K první sjezdovce, která se otevřela o minulém víkendu, přibyde nyní o víkendu rodinná Spodní Šance. Ta je vhodná zejména pro malé a méně zdatné lyžaře. V provozu bude o víkendu také dětský areál před chatami Hanička a Blaženka včetně pohyblivého koberce.

Areál Ski&Bike Špičák zároveň zahájí výuku lyžování, v areálech Nad Nádražím a Belvederu se lyžařské kurzy rozjely minulý víkend. Lyžařská škola na Špičáku bude mít od této soboty už každodenní provoz od 8 do 16 hodin. V sobotu 10. prosince se také od 18:30 hodin koná první večerní lyžování právě na Spodní Šanci.

"Nenapadl nám sice ani centimetr přírodního sněhu, ale na obou otevřených sjezdovkách máme v průměru 30 až 50 centimetrů technického. Na to, že je stále začátek prosince, tak mají svojí kvalitu a svezení na nich je pěkné. Stále se lyžuje za ceny vedlejší sezony,“ láká lyžaře provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

První otevřenou sjezdovkou byla v minulém týdnu dlouhá sportovní trat v kombinaci horního úseku trojky s dojezdem přes dvojku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24