QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál na Špičáku zahájí sezónu! Sjezdovky otevře ve čtvrtek

04.12.2017 13:57

Na Špičáku už v tomto týdnu spustí zimní sezónu 2017/2018. Ve čtvrtek se otevře areál a k dispozici bude i půjčovna. Přinášíme podrobnosti!

špicak_5_unora6

Dobré sněhové podmínky umožní areálu na šumavském Špičáku zahájit sezónu už ve čtvrtek 7. prosince. Na sjezdovkách aktuálně leží kolem půl metru sněhu. Jde o kombinaci přírodního i technického sněhu.

"V provozu určitě bude čtyřsedačková lanovka, kotva na Spodní Šanci a vlek u nového parkoviště. Pokud ještě nasněží, tak pravděpodobně spustíme i vleky pod hotelem Sirotek,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Ze sjezdovek bude stoprocentně k dispozici páteřní dlouhá trať, to znamená horní část Slalomové (č.3) s dojezdem k lanovce po Slalomové (č.2) a rodinná Spodní Šance. V horní pasáži bude ještě otevřena jednička Turistická s přejezdem na trojku Slalomovou a mírná pasáž vedoucí z parkoviště do areálu.

"Na těchto sjezdovkách už nyní leží v průměru 50 centimetrů přírodního i technického sněhu, na ostatních pak 20 až 40 centimetrů přírodního. Pokud ještě nějaký připadne, možná budeme moci už ve čtvrtek otevřít i další úseky,“ dodává Kasík.

Hned od čtvrtka bude k dispozici také půjčovna lyží a servis, od soboty 9. prosince pak i lyžařská škola. Vleky budou v provozu tradičně od 8:30 do 16 hodin.  

Do pátku 15. prosince se lyžuje za ceny vedlejší sezony. Celodenní skipas pro dospělého vyjde na 505 korun, za 440 korun na den budou jezdit teenageři ve věku od 15 do 18 let. Rodinná jízdenka pro dva dospělé a neomezený počet dětí do 14 let vyjde na 1220 korun. Děti do 14 let pak samostatně platí 360 korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24