QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Areál Špičák se chystá na zimní sezónu! Zlepšil zasněžovací systém

14.11.2018 7:58

Areál na šumavském Špičáku už finišuje s přípravami na zimní sezónu 2018/2019. Zasněžovací systém se opět vylepšil. Investice před novou sezónou se vyšplhaly na 10 milionů.

věž, dělo

Areál Ski&Bike Špičák na Šumavě opět finišuje s přípravami na novou zimní sezónu. Do modernizace techniky a nového vybavení investoval 10 milionů.

Areál před letošní zimní sezonou vybudoval nové rozvody zasněžovacího systému na jedné z páteřních sjezdovek číslo 2 U zalomeného v délce zhruba 800 metrů. Jedná se o její dolní úsek zhruba od chaty Kamzík až po horní stanici vleku Zalomeného. "K dispozici tady budeme mít i dvě speciální výtahové věže na sněžná děla. Zasněžování až z výšky 4 metrů nám umožní lepší rozptyl i dokonalejší pokrytí plochy sjezdovky technickým sněhem. Nyní jsme schopni bez prodlev spojených s dřívější logistikou technicky zasněžovat všechny naše sjezdovky s výjimkou nejprudší černé Šance, kde i nadále spoléháme na přírodní sníh,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Rozšířil se také počet sněžných děl. Celkem jich nyní ve středisku využívají 33 kusů, 19 tyčí a 14 vrtulových, což je nejvíce v celé oblasti. Už od loňska na Špičáku disponují nejmodernějšími rolbami na úpravu sjezdovek. Využívají se i pro přípravu zábavných tratí jako je funline nebo snowpark.

Trend posledních let velí rozšiřovat a pořád doplňovat klasickou nabídku o nové herní prvky. Lidé si kromě perfektních podmínek na sjezdovkách pro lyžování či snowboard, chtějí ještě více užívat zábavy a atrakcí. "Proto letos znovu vylepšíme funline na Spodní Šanci ve třech úsecích podél lesa. Pokračujeme také ve spolupráci s profesionální firmou, která se zabývá stavbou snowparků. Opět po nich chceme, aby na Lubáku, kde jsme pro něj už před lety vyčlenili místo, vznikly takové prvky a překážky, aby si je mohla užít většina lyžařů a snowboardistů včetně dětí, nikoli jen specialisté,“ uvádí Vladimír Kasík.

Na parkovišti bude možné ově dobíjet elektromobily...

Na hlavním parkovišti budou letos do startu zimní sezony ve spolupráci se společností Innogy vybudována dvě místa speciálně určená jako dobíjecí stanice pro elektromobily. V první etapě se zatím nepočítá s podmínkou jejich povinné rezervace, ale pokud by byl v hlavní sezoně o ně velký zájem, areál se tomu přizpůsobí.

Dobití na plnou kapacitu baterie tady potrvá 4 až 8 hodin a v první fázi řidiči za něj nebudou nic platit, pak by se měli vejít do sta korun za jedno dobití

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24