QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Autobus amputoval cyklistovi ruku. Nehoda nemá viníka

19.01.2018 18:48

Poškozenému autobusu se při předjíždění otevřel prostor akumulátorů. Přitom došlo k vážnému zranění cyklisty. Policie teď případ odložila.

bus

K nehodě, při které cyklista přišel po kolizi s autobusem o ruku, došlo 21. května loňského roku. Autobus Neoplan řízený 57letým mužem mířil od Havlovic na Babylon.

"Na Hadrovci se při předjíždění cyklisty za jízdy na autobusu z pravé zadní části otevřel prostor akumulátorů, který vážně zranil 77letého cyklistu. Utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Plzni,“ uvádí policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že případem se zabývali domažličtí kriminalisté.

"Policisté prováděli šetření, výslechy, nechali vypracovat znalecké posudky z oboru strojírenství a z oboru doprava, zajistili kamerové záznamy. Z šetření je zřejmé, že k uvolnění uzavíracího mechanismu víka prostoru akumulátorů došlo za jízdy z důvodu technické závady, kterou řidič při běžné kontrole před počátkem jízdy nemohl odhalit a nemohl otevření víka zabránit. Za této situace nelze dávat řidiči vinu za vznik dopravní nehody, a to ani z nedbalosti nevědomé. Proto byl případ odložen, neboť ve věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě vyřídit věc jinak,vysvětluje mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24