QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autobusy ČSAD Plzeň najedou na nové jízdní řády! Spoje do Prahy končí

09.06.2018 8:11

Od neděle 10. června začnou i na linkách společnosti ČSAD autobusy Plzeň platit nové jízdní řády. Hlavní změnou bude zrušení spojů do Prahy. Čtěte podrobnosti!

autobus 55

Podle společnosti je ke zrušení spojů mezi Plzní a Prahou hned několik důvodů. Hlavním je nedostatek řidičů, nicméně svoji roli hrají i rostoucí náklady. Naopak cestujících nepřibývá.

Od neděle 10. června se tak velká změna týká linek Domažlice - Plzeň - Praha a Klatovy - Plzeň - Praha. Autobusy budou jezdit z Domažlic a Klatov už jen do Plzně.

V novém jízdním řádu dojde také na optimalizaci provozu v trase Plzeň - Domažlice. Omezené budou některé málo vytížené spoje, naopak dojde k mírnému rozšíření víkendové dopravy.

Další větší novinky se týkají linky Plzeň - Karlovy Vary. "Po dohodě s organizátory veřejné dopravy z Plzeňského i Karlovarského kraje jsou pozměny časy vybraných spojů, aby v obou krajských městech navazovaly na další přepravní směry. Bude ukončen provoz posilových pátečních a nedělních spojů, které se s ohledem na demografický vývoj s klesajícím počtem SŠ i VŠ studentů v kombinaci s nedostatkem řidičů autobusů stávají luxusem," infomovaly ČSAD autobusy Plzeň.

Naopak dopravce plánuje výrazné posílení dopravy u linky do Karlových Varů v období konání Mezinárodního filmového festivalu, kdy je poptávka po dopravě velmi silná.

Kompletní jízdní řády platné od 10. června 2018 najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24