QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autobusy ČSAD zajistí mimořádnou dopravu na Bahna

22.06.2018 8:01

Den pozemního vojska nebo-li Bahna 2018 proběhne už v sobotu na Rokycansku. Společnost ČSAD autobusy Plzeň zajistí mimořádnou dopravu na akci.

v_3p94783_01

Den pozemního vojska ve Strašicích na Rokycansku každoročně naláká desítky tisíc návštěvníků. Ti mohou k dopravě na místo využít autobusovou dopravu, kterou zajistí ČSAD autobusy Plzeň.

Dopravce nasadí na akci 14 speciálních autobusů, které budou jezdit kyvadlově. Autobusy pojedou každých 5 minut ze záchytných parkovišť v obci Dobřív a ve Strašicích. Měly by tak předejít dopravnímu kolapsu především v obci Dobřív.

Vedle speciální kyvadlové dopravy vyjedou ranní linky ČSAD autobusy Plzeň z Plzně na Bahna. Vyrazí v 7:30 a v 8:00 z Centrálního autobusového nádraží v Plzni ze stanoviště číslo 14. Zpět se budou vracet po skončení akce v 17:40 a v 18:00. Autobusy po cestě zastaví také v Rokycanech a v obci Dobřív. Dalších sedm párů spojů pojede přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a bude navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu.

Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé severovýchodní části Rokycanska. Přímé autobusy pojedou ráno i ve směru od Radnic, odpoledne po 16. hodině se vrátí zpět.

"Během loňských Bahen jsme přepravili více než 15 tisíc osob, letos se očekává podobná návštěvnost. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a to i přes nedostatek řidičů,“ sdělil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Jaroslav Vejprava. Každoročně Bahna navštíví více než 50 tisíc lidí. Třetinu z nich přepraví zvláštní autobusy plzeňského ČSAD.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24