QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autobusy MHD v centru Plzně najedou o víkendu na objížďky

21.06.2018 7:58

Gambrinus den, který promění centrum Plzně v pivní zahrádku, zasáhne i do provozu autobusů MHD. Ty najedou na objížďky. Přinášíme podrobnosti.

autobus 33

Spoje dotčených linek 20 a 33 najedou na objížďky kvůli akci Gambrinus den už zhruba v 11 hodin v sobotu 23. června a budou po nich jezdit až do ukončení sobotního provozu.

"Linka číslo 20 bude ve směru od Bílé Hory vedena z Malické ulice na most gen. Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké až k Mrakodrapu," informovaly dopravní podniky.

Autobusy nebudou stavět na zastávkách "Otýlie Beníškové“, "Náměstí Republiky“ a "Muzeum“. Nahradí je zastávky "Sady Pětatřicátníků“, "U Práce“ a "Mrakodrap“. První spoj vedený po objízdné trase bude ten s odjezdem ze Zruče-Sence v 10:46.

U linky číslo 33 bude objížďka platit v obou směrech. "Linka číslo 33 bude obousměrně odkloněna z Rondelu na most Generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké, na Anglické nábřeží a Kopeckého sadů," upozorňují dopravní PMDP. 

Zrušené budou zastávky "Rondel“ směrem do centra v ulici Otýlie Beníškové, "Otýlie Beníškové“, "Náměstí Republiky“ a "Muzeum“ v Goethově ulici. Cestující budou muset využít náhradních zastávek na objížďce. První spoj vedený po objízdné trase pojede v 11:00 z Košutky.

Zoovláčku se Gambrinus den nedotkne, ten bude jezdit v běžném režimu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24