Autovraky bude první plzeňský obvod dál likvidovat zdarma

22.02.2017 8:34

Ještě během letošního roku mají majitelé aut, která jsou na odpis, využít službu prvního plzeňského obvodu. Ten autovraky likviduje zdarma už zhruba dva roky.

Autovraky v ulicích_QAP_foto (9)

Možnost likvidace autovraků zdarma nabízí první plzeňský obvod majitelům aut už od dubna roku 2015. Služba je poměrně hojně využívaná a obvod ji tak bude poskytovat až do konce letošního roku.

"V roce 2015 bylo k ekologické likvidaci předáno 10 vozidel a v roce 2016 bylo k ekologické likvidaci předáno 21 vozidel.
Jelikož se tato služba osvědčila, bude Úřad městského obvodu pokračovat v této akci i v letošním roce,"
informoval ÚMO1.

O likvidaci autovraků se stará odbor životního prostředí a dopravy lochotínské radnice. Odvoz a likvidaci poskytuje naprosto bezplatně. Má to ale své podmínky. Majitel auta sice nemusí mít trvalé bydliště na prvním plzeňském obvodě, ale auto tam musí být odstavené.

Postup pro likvidaci jen pak poměrně jednoduchý. Vlastník, který je zapsaný v technickém průkazu vozu, dorazí v úřední dny na oddělení dopravy i s velkým technickým průkazem. Následně vyplní žádost o likvidaci. Pak už je vše v rukou obvodu a specializované firmy. Ta auto odveze a zároveň majiteli předá poznávací značky a protokol o ekologické likvidaci.

Podrobnosti k celému procesu dostanou zájemci také na telefonním čísle 378 036 043, informace je možné získat tak pomocí e-mailu. Dotazy je možné zasílat na brukovama@plzen.eu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24