Bahna připomenou bitvu u Zborova i boje na západní frontě

09.06.2017 20:02

Největší prezentace současné i historické vojenské techniky proběhne už v sobotu 10. června. Bahna každoročně lákají desetitisíce diváků.

DOL_8597

28. ročník Dne pozemního vojska – Bahna 2017 na tankodromu u Strašic nabídne řadu novinek. "Historická část připomene 100 let od slavné bitvy u Zborova, boje spojenců proti německé armádě na západní frontě v roce 1944- Falaiská  kapsa a závěrečná ukázka připomene 70 let od překročení polsko-československých hranic banderovskými skupinami,“ sděluje za organizátory ředitel Muzea na demarkační linii v Rokycanech František Koch.

"Připravena je i premiéra nového stroje, plně funkční makety německého tanku typu Panther v  ukázce ze západního bojiště i v defilé a na výstavě historické techniky,“ připomíná František Koch. Vstup na Bahna je tradičně zdarma.

Na Bahna tradičně míří velké množství návštěvníků po vlastní ose. K dispozici budou záchytná parkoviště. Řidiči přijíždějící od Prahy mohou nechat svá vozidla v bývalých kasárnách ve Strašicích a ve směru od Plzně a Rokycan lze odstavit auto na okraji obce Dobřív.  "Z obou parkovišť vedou značené cesty,  aby návštěvníci mohli dojít procházkou nádhernou přírodou do srdce konání Bahen,“ dodává František Koch s tím, že  Autobusy ČSAD Plzeň navíc nasazují 15 kyvadlových autobusů, které se budou neustále točit a svážet návštěvníky z obou parkovišť.

FOTO: Pavel Němeček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24