QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Barokní festival je v plném proudu! V Tachově se chystá klášterní slavnost

13.07.2017 19:25

V rámci Letního barokního festivalu se uskuteční v pátek 14. července další akce. Tentokrát proběhne Barokní kláštěrní slavnost v areálu tachovského Muzea Českého lesa.

muzeum českého lesa

Slavnost začíná úderem 18. hodiny. Proběhnou komentované prohlídky varhan, dále výuka barokních tanců, na zahradě se bude hrát divadlo. Divadlo Komedyjanti se představí ve Býchově mladých mužů v Paříži na motivy G. de Maupassanta.

Od 20:45 se bude konat v kostele slavnostní koncert a celý program završí ve 22 hodin speciální barokní ohňostroj. Pořadatelé nezapomínají ani na děti, pro ně bude připraven interaktivní program, lukostřelba nebo výroba barokních škrabošek. Muzeum Českého lesa v Tachově bude otevřeno k volným prohlídkám. Kompletní program najdete zde.

Akce se koná v rámci Letního barokního festivalu. Do konce prázdnin můžete navštívit ještě několik desítek menších i větších akcí na památkách v regionu.

21. - 22. července se bude konat slavnost v Plasích, 4. srpna proběhne Barokní slavnost na zámku Hrádek u Sušice, barokem ožijí 5. srpna Kladruby a jedna z největších akcí bude 19. sprna na zámku v Manětíně. Tam se chystá Barokní den pro celou rodinu s bohatým programem.

16. července se mimořádně v rámci tohoto festivalu otevře veřejnosti zámek Bezdružice.

Kompletní program Letního barokního festivalu najdete na webu zapadocekebaroko.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24