QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bavte se! Víkendové tipy 14. a 15. července

12.07.2018 15:42

Kam vyrazit o víkendu v polovině července? Podívejte se na naše tipy z Plzně a celého kraje a nechte se inspirovat, kde se budete dobře bavit...

FOTO_QAP_CZ

Sobota 14. července

Plzeňské farmářské trhy se uskuteční od 08:00 do 12 hodin na náměstí Republiky.

Ve 13:00 hodin začínají Prohlídky historického centra města Plzně.

Nenechte si ujít zábavné odpoledne na Městské plovárně v Doudlevcích, které startuje v 15 hodin. Program zde.

Barokní divadelní představení na motivy života hraběte Šporka se odehraje od 15 hodin v Jízdárně ve Světcích u Tachova.
Cyklus letních koncertů - Kralovicko 2018 zve na koncert s názvem Temperament kytary a zpěvu od 18 hodin v kapli Jména Panny Marie v Mladoticích.

VEČERNÍ TEMATICKÉ PROHLÍDKY MĚSTA PLZNĚ na téma Báje a pověsti plzeňské probíhají od 18 a 19:30 hodin a Prvorepubliková Plzeň od 18:00 hodin. Více v článku zde.

V Plzni pokračuje Divadelní léto pod plzeňským nebem, v sobotu je na programu představení Improzápas. Hraje se v Proluce od 20:30. Více zde.

Za zábavou můžete vyrazit i na Šumavu, v Návštěvnickém centru Srní proběhne od 13 hodin přednáška s názvem Českoslovenští vlčáci. V IC Svinná Lada mezi 17. a 20. hodinou proběhne ptačí povídání s názvem Tajemní obyvatelé horských luk.

Na Železné Rudě se můžete svézt novým motovláčkem, který vozí turisty až k Černému jezeru. Více jsme psali zde. 

Na nádvoří hradu Rabí se bude hrát divadelní představení - Bezkontaktní ženy. Začátek je ve 20 hodin.

Zámek Manětín zve na komponovaný pořad "SLOVA MEZI HUDBOU" ANEB LETNÍ POVÍDÁNÍ S PÍSNIČKOU. Čeká Vás povídání, zpívání a hraní na klavír se známými osobonostmi plzeňského divadla např. Zorka Kostková - potomek starého hereckého rodu, dále Bronislav Kotiš, kterého můžete vidět v muzikálech Mamma Mia, Mýdlový Princ, Adamsova rodina a další. Atmosféru podpoří skvělá akustika koncertního sálu. začátek je v 19 hodin.

V Bezdružicích na Tachovsku se konají Pivní slavnosti. Od 17 hodin jsou na programu koncerty kapel Sifon Plzeň, Extra Band Revival atd.

Město Úterý pořádá tradiční letní Úterský jarmark, začátek je v 10 hodin. Připraveny jsou stánky, ukázky řemesel, živá hudba atd.

V kostele sv. Mořice na Mouřenci u Annína a na Annínsku od 19 hodin můžete diskutovat s panem Emilem Kintzlem (pamětníkem, sportovcem a učitelem ve výslužbě). K vidění bude několik dílů seriálu Zmizelá Šumava.

 

Neděle 15. července

Hradozámecké léto se uskuteční od 12 hodin na nádvoří vodního hradu Švihov. Čtěte zde.

Barokní koncert Principals a Ensemble Hartig si můžete poslechnout od 15 hodin v jedinečných prostorách národní kulturní památky Jízdárna Světce u Tachova.

V rámci druhého ročníku multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC se představí od 19:30 hodin Ridina Ahmed & Petr Tichý (CZ) na Státním zámku Nebílovy.

Nenechte si ujít romantický příběh Cyrano v podání Michala Dlouhého od 20:30 hodin v Proluce v Křižíkových sadech.

Přednáška v Návštěvnickém centru Srní na Šumavě, začátek 13 hodin, název přednášky Vlčí smečka na Šumavě.

Na hradu Velhartice proběhnou Pohádkové Velhartice, od 16 hodin se bude hrát Větrná pohádka.

Hrad Rabí -  Rabský floutek: hrát se bude pohádka Jeskyňka. Začátek je v 15 hodin.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24