QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Benefiční večer Kouzlo Vánoc podpořil zrakově postižené děti

19.12.2017 11:47

Tradiční benefiční akce Kouzlo Vánoc se odehrála Parkhotelu v Plzni. V letošním roce peníze putují do plzeňské školy pro zrakově postižené děti.

Kouzlo Vánoc 2017

Včerejší večer v Parkhotelu patřil dětem. Pátý ročník benefiční akce Kouzlo Vánoc přispěl zrakově handicapovaným dětem prostřednictvím Nadace Leontinka částkou 158 000 korun.

Kouzlo Vánoc je tradičním adventním projektem Talentového centra tance Storm Ballet, který se v pondělní podvečer konal již popáté a letos poprvé pod patronací města Plzeň a Nadace 700 let města Plzně.

Bohatý program, který byl plný emocí, podpory a lásky, z větší části tvořila skvělá taneční vystoupení Storm Balletu, která představila stovku tanečnic a tanečníků nejrůznějšího věku. Tématem vystoupení se, kromě tradičních zimních a adventních témat, stalo i „Zrození živlů“ – k vidění byla vystoupení o vzduchu (choreografie získala cenu na ME), vodě, zemi (vítězná choreografie na MS) a ohni.

O pěvecké zážitky se postaraly i dospělé hvězdy: Soňa Godarská, mladičká Michaela Mervartová a gospelová zpěvačka Leona Gyöngyösi. Inspirací pro dětské tanečníky se stalo také vystoupení sólistů DJKT v Plzni, kteří tančili Romea a Julii. Již tradičně se role moderátorů ujali Zorka a Míra Hejdovi. Všichni účinkující vystoupili bez nároků na honorář.

Vstupenky na Kouzlo Vánoc se letos vyprodaly za rekordní 3 hodiny. Celý výtěžek akce bude prostřednictvím Nadace Leontinka poukázán plzeňské škole pro děti se zrakovým handicapam. Finance budou využity na výcvik vodícího psa a nákup kamerové lupy.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24