Betlémské světlo o víkendu dorazí do Plzeňského kraje

15.12.2017 8:54

Už o nadcházejícím víkendu dopraví skauti Betlémské světlo do Plzně. Postupně se bude rozvážet po celém kraji. Někde si ho budou moct zájemci vyzvednout ještě před Vánoci.

betlemske svetlo_foto betlemskesvetlo cz

Putování Betlémského světla odstartuje v sobotu 16. prosince z Vídně. V neděli 17. prosince dopoledne dorazí do Plzně, kam ho skauti přivezou vlakem.

Betlémské světlo je symbol míru a přátelství a pro mnoho domácností nepostradatelná součást vánočních svátků. Cestu z Betléma do Vídně absolvuje letecky, v rakouské metropoli se pak předává skautům z jednotlivých evropských zemí – letos proběhne ceremonie 16.  prosince v kostele sv. Františka z Assisi na náměstí Mexikoplatz. Z Vídně tradičně přivážejí Betlémské světlo brněnští skauti a skautky, kteří také koordinují následný rozvoz vlaky po všech koutech Česka. 

"Pomocí Betlémského světla bychom chtěli připomenout význam Vánoc jako svátků klidu a míru, jejich duchovní stránku, která v posledních letech ustupuje před tou materiální. Důležitým rozměrem akce je pro mě i spojování lidí a prolamování bariér mezi nimi,“ říká skautský vedoucí Jan Svoboda, celostátní koordinátor akce.

Ve velkém se bude Betlémské světlo vyzvedávat přímo na Štědrý den nebo den předem. V Plzni bude k mání na několika místech, seznam najdete zde.

Na několika místech už se nicméně Betlémské světlo bude rozdávat právě v den jeho příjezdu do regionu. V neděli se bude Betlémskému světlu od 17 hodin žehnat například na náměstí v Klatovech, k mání bude například také v Čivicích v kostele od 14 hodin, kde proběhne tradiční akce u příležitosti třetí adventní neděle. V pondělí 18. prosince se bude rozdávat v Libkově na Klatovsku. Seznam všech letošním akcí v regionu najdete zde

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24