Bez mazance by to nebyly Velikonoce! Víte, jak na něj?

31.03.2018 11:51

Velikonoční pohoštění se neobejde bez mazance. Každý má svůj zaručený nebo vyzkoušený recept. Zkuste mazanec, jak ho dělá foodblogerka Andrea Motlíková...

IMG_7780

Na přípravu dvou mazanců budete potřebovat:

  • 750g mouky ( půl na půl hladkou a polohrubou )
  • 180g cukru krupice
  • 180g tuku ( máslo )
  • 2 vejce
  • 52g droždí
  • 375ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • kdo rád rozinky ( my ne ) dá také do těsta
  • mandle na posypání
  • 1 vejce na potření

Postup přípravy receptu:

Těsto můžeme připravit i domácí pekárně. Nejpreve nalijeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, vejce, potom sypké a navrch rozdrobené droždí a nastrouhanou kůru. Necháme pracovat na program těsto i s kynutím.

Poté těsto vyjmeme, propracujeme a na plechy vyložené pečícím papírem vytvarujeme 2 bochánky. Necháme opět vykynout alespoň půl hodiny. Poté můžeme vršek nastříhnout do kříže, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C° cca 30 - 40 minut, zkoušíme špejlí.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24