QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Běžkař našel na Železnorudsku uříznutou hlavu jelena - FOTO

27.01.2017 14:58

Uříznutou hlavu jelena našel bežkař nedaleko Prenetu na Železnorudsku. Záležitost si převzala policie a šetří ji jako podezření z pytláctví. Čtěte podrobnosti.

DSC02739

Hodně netradiční a pro někoho celkem nepříjemný pohled se naskytl běžkaři ve středu, když vyrazil na lyžích na túru v okolí vrcholu u Železné Rudy. Nález si nenechal pro sebe a okamžitě vše oznámil myslivcům.

"Běžkař se pohyboval nedaleko vrcholu Prenet. O nálezu vyrozuměl příslušného mysliveckého hospodáře. Následně byl případ oznámen na obvodní oddělení v Nýrsku. V rámci prověřování bylo zjištěno, že se jedná o hlavu pětiletého jelena evropského s parožím a tělo nebylo nalezeno," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová s tím, že škoda byla odhadnutá na zhruba 30 tisíc.

Že by uříznutá hlava byla výsledkem legálního lovu, to se nezdá ani policii. Nehledě na to, že lovci si právě hlavy ulovených zvířat nechávají jako vzácnou trofej. Případem se tak dál zabývá a vypadá to, že jelena má na svědomí pytlák. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu pytláctví. Případ dále prověřují policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality," dodává mluvčí policie.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24