QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

BMW u Přeštic vylétlo ze silnice! Pro mladou dívku letěl vrtulník - FOTKY

26.05.2016 8:24

Vážná nehoda osobního auta se v noci na čtvrtek odehrála na hlavním tahu I/27 na jižním Plzeňsku. Za Přešticemi vylétlo osobní auto ze silnice. V péči záchranky skončila celá posádka vozu.

K nehodě došlo po jedenácté hodině ve středu v noci na hlavním tahu I/27 za Přešticemi směrem na Plzeň. Mladý řidič nezvládl řízení a v zatáčce vyletěl s vozidlem mimo komunikaci. V péči záchranky skončil jak řidič, tak spolujezdec. V autě cestovala i mladá dívka, kterou ve vážném stavu přepravil do nemocnice vrtulník.

Přesné příčiny nehody jsou stále v šetření, nicméně zatím to vypadá, že mladý řidič nezvládl řízení v zatáčce. "K nehodě došlo na hlavním tahu za Přešticemi směrem na Plzeň. 21letý řidič vozidla tovární značky BMW podle předběžných výsledků šetření v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil řízení a s vozem skončil mimo komunikaci," popsala průběh nehody mluvčí policie Martina Korandová.

V autě cestovali tři lidé. Zranění utrpěli všichni, řidiče i spolujezdce převážela do nemocnice sanitka. V autě ale cestovala i mladá dívka, která na tom byla hodně vážně. "Do nemocnice na emergency jsme převáželi jednoho muže a jednu ženu s několika zraněními. Druhý muž byl převezen s podezřením na poranění krční páteře také do nemocnice. Dívku transportoval do nemocnice vrtulník ve vážném stavu," dodává k zásahu mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Na místě zasahovali také hasiči. Hlavní tah I/27 se musel kvůli odstraňování následků úplně uzavřít. "Nehoda uzavřela po dobu záchranných prací provoz v obou směrech. Teprve až po odjezdu sanitek se zprovoznil jeden jízdní pruh. Silnici hasiči uklidili po vyšetření nehody policií a naložení vozidla na odtahovou službu," uzavírá mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Foto. HZSPK, pozary.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24