QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Borek u Rokycan se pyšní novým dětským hřištěm za skoro milion - FOTKY

25.06.2018 9:57

Borek u Rokycan má k dispozici zbrusu nově vybavené hřiště pro děti. Město Rokycany pořídilo herní prvky za bezmála milion, další novinky se ještě chystají...

1
123

O výstavbě nověho dětského hřiště v Borku u Rokycan se mluvilo dlouho. Už v loňském roce začalo město Rokycany řešit budoucí podobu spolu s tamním TJ Sokol. Následovalo výběrové řízení na dodavatele a realizace. Teď už je hřiště dětem k dispozici.

V areálu mohou malí návštěvníci využívat multifunkční sestavu, závěsná houpačku s hnízdem, hrazdu, kolotoč na sezení, dobrodružný most se stupínky, pružinové dvoumístné houpadlo medvídek, rotační válec, čtyřmístnou vahadlovou houpačku a původní pružinové houpadlo koník. U jednotlivých atrakcí byly vybudovány také dopadové plochy.

V letošním roce přibyde na hřišti ještě další mobiliář. "Hřiště bude ještě v letošním roce dovybaveno lavičkami a odpadkovými koši," informovalo město Rokycany.

Konkrétně herní prvky vyšly na víc jak 830 tisíc, celkově se náklady vyšplhaly na víc jak 890 tisíc. Nové hřiště najdou zájemci kousek od hráze Boreckého rybníka, nedaleko vodopádu.

FOTO: MÚ Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24