QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Božkovský ostrov v Plzni nabízí další atrakci! Podívejte se na FOTKY!!!

15.05.2013 13:38

Relaxační areál v Božkově, který postupně vyrůstá, má zase další novinku. Po oválu pro in-line bruslaře a další stezky, se dnes otevřela trasa s různými cvičebními prvky.

IMG_3043
IMG_3043IMG_3044IMG_3045IMG_3047IMG_3048IMG_3049IMG_3050IMG_3051IMG_3052IMG_3053IMG_3055IMG_3056

Božkovský ostrov se už třetím rokem mění v relaxační zónu. Postupně došlo k opravě házenkářského hřiště, vyrostl ovál pro in-line bruslaře a už v létě se začne pracovat na cyklostezce včetně lávky přes řeku. Nově je teď k dispozici i trasa se zastávkami s různými cvičebními prvky, na kterých si můžou nadšenci pořádně "potrápit" tělo.

"Stezka je dlouhá zhruba kilometr a vede kolem in-line dráhy. Je na ní celkem 7 stanovišť s cvičebními fitness stroji na zpevněných plohách a instalovali jsme také informační cedule a rozcestníky,"řekl QAPu starosta druhého městského obvodu Lumír Aschenbrenner.

Už teď se přitom plánují další úpravy a novinky. Už během května začne čištění vodního náhonu, kde pak vyrostou také vodní atrakce pro děti.

Zatím zůstává ladem centrální fotbalové hřiště, kolem kterého vede právě bruslařská dráha. Tak už to ale dlouho vypadat nebude. Podle informací QAPu druhý městský obvod hřiště poskytne rugbyovému klubu. Právě ten se pak postará o jeho vyčištění a určitě dost neobvyklou podívanou budou pro návštěvníky pravidelné tréninky rugby týmů přímo v centrální části Božskovského ostrova.

V dalších letech ještě v relaxační zóně vznikne třeba altán, opravy se dočkají i přilehlé sportovní šatny a restaurace. V plánu jsou také kurty na plážový volejbal.

Naopak na stavbu lanového centra nejspíš nedojde. "Původně jsme tady chtěli postavit lanové centrum, které by ale bylo odlišné od toho ve Škoda Sport Parku v Doudlevcích. To ale ještě není úplně jisté. Ani to v Doudlevcích se totiž moc nevyužívá," vysvětlil starosta Slovan. Slovany tak mají další odpočinkovou zónu. Od parku v Doudlevcích je ale ten v Božkově zaměřený spíš na rodiny s dětmi a klidnou relaxaci.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24