Božkovský ostrov získal prestižní ocenění. Bodovaly pěší stezky

08.12.2017 8:54

Božkovský ostrov v Plzni se za poslední roky proměnil ve velmi oblíbené místo pro relax i aktivní trávení času. Nyní se jeho turistické stezky pyšní novým oceněním.

foto-qap-cz (23)

Božkovský ostrov uspěl v šestém ročníku cestovatelské soutěže "KOMPAS aneb s ROP Jihozápad na cestách“. Lidé v soutěži hlasovali pro oblíbená turistická místa na západě Čech, na jejichž obnovu šly peníze z evropských dotací. Pěší stezky v relaxačně sportovním areálu Božkovský ostrov se umístily na třetím místě.

"Velice si vážím přízně, kterou nám v hlasování projevili návštěvníci areálu Božkovský ostrov. Sám sem s oblibou se svou rodinou také zavítám. Hlavně mě ale těší, že sportovci mají areál v oblibě a že zde tráví svůj volný čas i rodiny s dětmi,“ uvedl místostarosta Jan Fluxa.

Areál Božkovského ostrova prošla v posledních letech neuvěřitelnou proměnou. Kromě pěších stezek byla vybudována i sportovní stezka nebo inline dráha. Celkem 950 metrů pěších stezek je obklopeno lavičkami, nechybí ani pískoviště pro nejmenší. Posledními novinkami areálu v uplynulých letech byla nová lávka, parkoviště a také vodní průleh s atrakcemi.

První místo v soutěži sportovní areál Zvíkovské Podhradí, druhé pak Hrad Strakonice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24