QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Břasy se staly Vesnicí roku kraje pro rok 2017 - FOTKY

06.08.2017 9:19

Vítězem krajského kola 23. ročníku soutěže Vesnice roku se stala obec Břasy na Rokycansku. Velká sláva, vyhlašování a předávání ocenění probíhalo v sobotu 5. srpna.

Břasy (3)
Břasy (2)Břasy (1)Břasy (3)Břasy (4)Břasy (5)Břasy (7)Břasy (6)Břasy (8)Břasy (9)Břasy (11)Břasy (10)Břasy (13)Břasy (12)Břasy (14)Břasy (15)Břasy (16)Břasy (17)

Vítězná obec získala zlatou stuhu za vítězství v krajském kole a příspěvek od Plzeňského kraje ve výši 100 tisíc korun. Břasy v sobotu kromě zástupců kraje navštívila i ministryně Karla Šlechtová.

V letošním roce se v Plzeňském kraji přihlásilo do soutěže Vesnice roku 2017 celkem 24 obcí. Soutěže se mohly zúčastnit všechny obce, města a městyse vesnického charakteru do 7 500 obyvatel, které mají zpracovaný vlastní plán obnovy vesnice.

Bílou stuhu za zapojení dětí a mládeže do života obce získaly nedaleké Němčovice, Modrou stuhu oceňující společenský život v obci obdržely Kozolupy ze severního Plzeňska, za péči o zeleň a životní prostředí získala Zelenou stuhu obec Myslív z okresu Klatovy a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu putovala rovněž na Klatovsko, a sice do Kolince. Všechny čtyři tyto oceněné obce získaly od Plzeňského kraje formou symbolického šeku příspěvek ve výši 30 tisíc korun.

Dále byla udělena Cena hejtmana Plzeňského kraje a Cena Rady Plzeňského kraje. Cenu hejtmana Plzeňského kraje letos získala obec Buková z jižního Plzeňska, Cenu Rady Plzeňského kraje si odvezli zástupci obce Chrást, okres Plzeň-město. I obě tato ocenění jsou spojena s finanční odměnou – Buková získala šek na 60 tisíc Kč a Chrást šek na 45 tisíc korun.

 

foto: Jaroslav Kreisinger

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24