QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Brutální vražda na Roudné! Muž svého známého rozsekal mačetou

20.08.2017 11:17     20.08.2017 18:01

K velmi brutální vraždě došlo v noci na neděli v lokalitě pod fakultní nemocnicí v Plzni na Roudné. Případ šetří krajská kriminálka. Vrah se policii sám přihlásil.

Kontroly v Borském parku sílí.

Krajská kriminálka vyšetřuje další letošní vraždu. K brutálnímu útoku došlo v noci na neděli v lesíku pod vjezdem do fakultní nemocnice na Roudné v Plzni.

Útočník se policii přiznal sám, svůj čin přišel oznámit přímo na městské ředitelství policie na Klatovské třídě. Muž zaútočil na svého známého mačetou, kterou mu způsobil rozsáhlá mnohačetná poranění. Oběť neměla šanci přežít. Podle policie měl být vrah v době útoku opilý.

"Dvaačtyřicetiletý muž usmrtil pětačtyřicetiletého muže mačetou. Jednalo se o muže bez domova. Pachatel byl do několika hodin po spáchání skutku zadržen a umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce ke zjištění, zda není pod vlivem alkoholu. Ta byla s pozitivním výsledkem 1,81 promile alkoholu v krvi. Kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policisté Plzeňského kraje provedli ohledání místa činu a zajistili kriminalistické stopy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Pachateli tohoto skutku hrozí podle ustanovení trestního zákoníku trest odnětí svobody deset až osmnáct let," řekla k případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24