Část Plzně byla bez elektřiny, bez proudu byla i nemocnice. Případ šetří kriminálka

22.03.2017 5:36     22.03.2017 9:40

Oheň, který si měli rozdělat bezdomovci v Plzni u Papírenské lávky, způsobil přerušení dodávky elektrického proudu pro poměrně velkou část města. Případ už má v rukou kriminálka.

cvokarska

Údajně dvojice bezdomovců si v úterý večer rozdělala oheň pod lávkou. Ten ovšem zasáhl i elektrické vedení pod mostem a došlo k výbuchu. Bez proudu se rázem ocitla velká část města. Na místo museli vyjet jak hasiči, tak policie a technici elektráren.

Hasičům se naštěstí podařilo požár dostat poměrně rychle pod kontrolu, následky byly nicméně rozsáhlé. "Pravděpodobně na základě cizího zavinění došlo k zahoření plastových obalů-chráničů, vedoucích pod mostní konstrukcí. Po té došlo k následnému prohoření izolace kabelů elektrického vedení a zkratu, který zavinil výpadek elektrického proudu ve FN Bory, Dominikánské a Doudlevecké ulici a na Štefánikovo náměstí," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Dodávka elektřiny byla obnovená zhruba po hodině. Případem se dál zabývá kriminálka. "Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození obecně prospěšného zařízení. V současné době se policisté zabývají veškerými okolnostmi související s tímto případem a zjišťují osoby, které se mohly tohoto protiprávního jednání dopustit," doplnila policejní mluvčí.

Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění a ani výpadek proudu neměl následky na zdraví nebo životech obyvatel. Škoda se zatím také teprve vyčísluje, podle odhadů ale půjde o statisíce.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24