Čeká nás teplotní skok! O víkendu klesnou teploty o patnáct stupňů

19.05.2017 10:16     19.05.2017 11:49

V příštích dnech zažijeme pořádný teplotní šok. Ještě v pátek mají teploty atakovat tropickou třicítku, už v sobotu bude ale o patnáct stupňů méně. ČHMÚ vydal výstrahu kvůli bouřkám.

Balonová show 2012 (16)

Sluneční brýle a opalovací krémy v příštích dnech zase vyměníme za deštníky a bundy. Příští dny přinesou opravdu hodně velký teplotní skok. Meteorologové ČHMÚ v pátek upřesnili, že odpolední teploty budou stoupat až ke třiceti stupňů. O víkendu se ale budou pohybovat jen kolem patnáctky.

V pátek nás až do odpoledne čeká jasno nebo polojasno a na západě Čech teploty až okolo 30 stupňů. Už v podvečer by ale měly dorazit místy i silné bouřky, které budou pokračovat také v průběhu noci. ČHMÚ dokonce vydal oficiální výstrahu. "Později odpoledne a večer se na západě a jihozápadě Čech začnou při zvětšené oblačnosti tvořit bouřky, ojediněle silné doprovázené kroupami, nárazy větru kolem 70 km/h a přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm," informovaly meteorologové. Výstraha platí pro Plzeňský kraj od páteční 16. hodiny do 2. hodiny ráno v sobotu.

Během soboty už bude oblačno až zataženo a objevovat by se měly kromě přeháněk a deště stále místy i bouřky. Teploty se budou pohybovat jen mezi 14 a 17 stupni.

S oblačnou až zataženou oblohou musíme počítat také v neděli. Postupně by ale mraků už mělo ubývat. Nejvyšší teploty se v neděli dostanou mezi 17 až 20 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24