QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čelní střet aut u Mýta! Na vině je nejspíš nedání přednosti

09.02.2016 8:35     09.02.2016 10:37

Složky Integrovaného záchranného systému musely během úterý vyjíždět k nehodám, při kterých došlo ke zranění. Jedna se odehrála u Mýta, další u Plané.

FOTO_Pavel Němeček (14)

Zásah složek Integrovaného záchranného systému si vyžádaly hned dvě nehody během úterního rána v regionu. V jednom případě se podle všeho jednalo nedání přednosti v jízdě, od nehody u Mýta pak záchranka odvezla 30letou ženu do nemocnice. Záchranka musela vyjíždět i k Plané na Tachovsku.

K nehodě u Mýta na Rokycansku došlo po osmé hodině ranní. "Nehodu jsme měli hlášenou ve čtvrt na devět. Řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen jel po komunikaci směrem od Holoubkova na Mýto. Při odbočování na dálnici podle předběžných výsledků šetření nedal přednost protijedoucímu vozu značky Škoda Felicia. Následně došlo k čelnímu střetu, při kterém byla zraněná 30letá řidička vozidla škoda Felicia," popsala průběh nehody mluvčí policie Hana Kroftová.

Na místě zasahovala také záchranka. "Do nemocnice v Plzni na Lochotíně jsme převáželi 30letou ženu s úrazem hrudníku," doplnila mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Složky IZS musely vyjíždět v podstatě ve stejnou dobu také k nehodě u Plané na Tachovsku. I tam bourala dvě osobní auta. "Řidič osobního vozu Volkswagen Golf jel od Plané směrem na Černošín. Při odbočování na Týnec se mu ale měla zablokovat pravá strana kol, došlo ke střetu s protijedoucím vozem Škoda Roomster. Při nehodě došlo ke zranění řidiče i řidičky z protijedoucího vozu a zároveň ke zranění spolujezdce z vozu Volkswagen Golf," řekla k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že šlo jen o lehčí zranění a všichni byli pouze ošetřeni na místě zdravotníky.

Podle policie se celá nehod dál šetří. Řidič z Golfu bude uplatňovat technickou závadu na autě, takže hlavní slovo bude mít nakonec znalec z oboru. Dechové zkoušky u řidiče i řidičky byly negativní. Dopravu v místech řídila policie kyvadlově.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24