QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čelní střet u Čínova na Klatovsku, 79letý řidič nedal přednost BMW - FOTKY

19.10.2017 8:38

Středeční čelní střet na Klatovsku u Čínova si vyžádal vzlet vrtulníku, letecká záchranná služba transportovala do nemocnice jednoho řidiče. Přinášíme fotky z nehody.

nehoda u cinova _foto PČR
18.10.2017 (KT 12.46) DN Klatovy (1)18.10.2017 (KT 12.46) DN Klatovy (2)18.10.2017 (KT 12.46) DN Klatovy (3)nehoda u cinova _foto PČRnehoda u cinova _foto PČR_1nehoda u cinova _foto PČR_2

Nehoda se stala před jednou hodinou odpoledne ve středu 18. října na Klatovsku. U odbočky na Čínov se střetla dvě osobní vozidla. Auta po nárazu skončila přední částí v příkopu.

"Ve vozidlech cestovali pouze řidiči. Hasiči okamžitě oběma začali poskytovat první pomoc. Řidička jednoho vozidla nebyla zjevně zraněna, ale v průběhu zásahu se jí přitížilo. Hasiči ji uložili do úlevové polohy, čímž se její stav zlepšil ZZS ji odvezla do nemocnice na podrobné vyšetření. Řidič druhého vozidla ležel při příjezdu hasičů v příkopu. Hasiči mu z důvodu podezření na poranění krční páteře nasadili límec a po příjezdu ZZS spolupracovali při jeho dalším ošetření. ZZS po zhodnocení zdravotního stavu na místo povolala LZS," uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Jak ke střetu došlo? 79letý řidič s autem značky Hyundai jel od obce Čínov na Klatovy. V místě křižovatky za obcí Čínov nedal přednost v jízdě vozidlu BMW. To řídila 24letá řidička z Klatov. Jela po hlavní silnici od Klatov na Plánici. 

"Po nárazu skončila obě vozidla v levém silničním příkopu. Požití alkoholických nápojů u obou řidičů vyloučili policisté dechovými zkouškami. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 160 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech," uvedla k nehodě Dagmar Brožová, tisková mluvčí policie.

Foto: HZSPK a PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24