Černošínští cyklisté přivezli páté místo z ME v Budapešti - FOTKY!

11.09.2018 15:54

Mladí cyklisté z Černošína byli nejlepší v republikové cyklo soutěži a postoupili do evropského kola, kde se utkali sportovci celkem z 24 států. V této soutěži byli už potřetí.

ab1
ab1ab2

Z maďarské Budapešti se v neděli vrátili malí černošínští sportovci, kteří vyhráli republikové kolo v cyklistické soutěži a postoupili tak na Mistrovství Evropy s dalšími třiadvaceti státy. Stalo se tak už dvakrát, v roce 2013, kdy cyklisté byl desátí a v roce 2015, kdy se umístili 18. Nyní ale přivezli skvělé páté místo!

Tým byl sestaven ze dvou dívek Michaely Frankové a Kristýny Vaĺovské a dvou chlapců Arnošta Schindlera a Jana Franka. "Jeli jsme tam s naší paní učitelkou Pézlovou a byli jsme tam celé čtyři dny. Jeden den probíhala soutěž. Museli jsme absolvovat jízdu zručnosti, jízdy křižovatkami podle pravidel silničního provozu, psali jsme různé testy. Podle pravidel jsme museli nakreslit cestu na kole od domu do školy. Podobnou cestu jsme si pak vyzkoušeli prakticky na jejich dopravním hřišti. Vyzkoušeli jsme i jejich labyrint. Ten spočívá v tom, že když jej projíždíte a dodržíte všechna pravidla a značení, vyjedete zpět na stejném místě," uvedli sportovci ze Základní školy v Černošíně.

Soutěžní den mladí cyklisté zvládli úspěšně, ale užili si také volna. "Byli jsme se podívat v Parlamentu, ve skanzenu a projeli jsme se lodí po Dunaji. také jsme pekli chleba a lisovali víno a měli z něj vinnou šťávu," hlásili.

Jejich hlavní trenérka, učitelka a ředitelka školy v jedné osobě Naďa Pézlová je na své svěřence, jak se patří, pyšná. "Soutěž byla úžasná, nikdy jsme takový úspěch nezažili. Na dětech byla při první jízdě vidět nervozita, neměly možnost vidět někoho před sebou jak někdo jede, ale potom se zklidnily a už byly ty výsledky mnohem lepší. Když dostaly medaile a diplomy, ještě jsme nevěděli, jak na tom jsme, protože to dostali všichni účastníci. Ale večer bylo slavnostní vyhlášení a tam už jsme se pořadí dozvěděli," uvedla Pézlová.

Děti byly odměněny ředitelským volnem v pondělí a čeká je také ředitelská pochvala.

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24