Červen bude ve znamení letního počasí, chybět nebudou ani bouřky

30.05.2016 7:01

Přelom května a června bude ve znamení spíš lehce nadprůměrných teplot. Během června nás pak ale čekají spíš příjemné teploty, počítat bychom ovšem měli i s bouřkami.

nebe nad Plzní_QAP foto (6)

Nad průměrné hodnoty budou teploty v nadcházejícím čtyřtýdenním období stoupat hlavně v tomto týdnu. Jako celek pak bude období do 26. června teplotně průměrné, stejně tak to vypadá i z pohledu srážek. Počítat bychom ale měli i dál s bouřkami.

"Období od 30. května do 26. června 2016 jako celek předpokládáme teplotně průměrné. Nejbližší týden od 30.5. do 6.6. bude teplotně slabě nadprůměrný, v dalších třech týdnech předpokládáme teploty nejpravděpodobněji průměrné. Srážkově předpokládáme období od 30. května do 26. června 2016 jako celek průměrné," informoval ČHMÚ.

Stejně jako teploty budou nad průměrem v tomto týdnu, také srážek by mělo být nejvíc. V dalších třech týdnech budou úhrny spíš v normálních hodnotách. Na množství spadlých srážek se budou ve velkém podílet hlavně bouřky.

Slunečné oblohy se v tomto týdnu moc nedočkáme...

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo a místy se budou objevovat přeháňky nebo občasný déšť. Bouřky už budou ve větší míře na východě republiky, u nás by se měly vyskytovat jen ojediněle. Nejvyšší teploty se dostanou na zhruba 20 stupňů.

Během úterý by se přece jen mohla sem tam objevit i slunečná obloha. Bude oblačno až polojasno, počítat ale musíme i s přeháňkami, jen místy s bouřkami. V noci klesnou tečploty mezi 14 až 10 stupňů, přes den vystoupeí mezi 21 až 25.

Středa a čtvrtek budou už opět ve znamení spíš oblačné až zatažené oblohy a na většině území bude pršet nebo se objeví minimálně přeháňky, ojediněle i bouřky. V noci naměříme 15 až 11 stupňů, přes den pak 18 až 22. V podstatě stejně to bude vypadfat i v pátek, i když to by mohlo být přechodně i polojasno a teploty až okolo 24 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku oblačno, přechodně místy až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Postupně od severu jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, v závěru období 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C."

FOTO: ilustrační
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24