QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

České dráhy chystají další výluky. Přinášíme podrobnosti

07.06.2015 8:14

Od začátku příštího týdne odstartují v regionu další výluky na železničních tratích. Na změny by se měli připravit cestující na tratích Plzeň - Domažlice - Furth im Wald a Domažlice - Planá u Mariánských Lázní.

RegioShark1

Cestující vlaky se musí od začátku příštího týdne připravit na další změny. Tentokrát začnou platit výluky na dvou tratích a potrvají až do 19. června. Výluka se dotkne jak mezinárodních spojů, tak regionální železniční dopravy.

Jako první začne hned v pondělí 8. června platit výluka na jedné z hlavních železničních tratí v kraji. "Od pondělí 8. června 7:00 hodin do pátku 19. června do 20:00 hodin je plánována výluka na trati Plzeň - Domažlice - Furth im Wald. Provoz bude přerušený v úseku Roding - Bodenwöhr Nord a Domažlice - Česká Kubice," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. 

Omezení se tak dotknou i mezinárodních spojů Praha - Mnichov. "Vlaky Praha - Mnichov a zpět pojedou pouze v úseku Praha - Domažlice a opačně včas podle pravidelného jízdního řádu v úseku Plzeň hl.n. - Schwandorf a opačně pojede náhradní autobusová doprava, která nezajíždí  do nácestných stanic (Furh im Wald, Domažlice) a navazuje na vlaky dále pojede podle výlukového jízdního řádu  náhradní autobusová doprava v úseku Domažlice - Furth im Wald a opačně, ve stanici Furth im Wald navazuje na náhradní dopravu za regionální vlaky," popsala mluvčí dopravní společnosti.

Od úterý pak odstartuje také výluka na regionální trati Domažlice - Planá u Mariánských Lázní. Také v tomto případě bude výluka platit hned od 7. hodiny ranní v úterý 10. června až do 19. června a to v úseku Klenčí pod Čerchovem - Domažlice. Po dobu výluky pojedou za všechny vlakové spoje náhradní autobusová doprava.

Podrobné informace ohledně výlukových jízdních řádů najdou cestující na webu Českých drah www.cd.cz/omezeniprovozu a u operátorů Kontaktního centra ČD: 840 112 113.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24