České dráhy posílí vlaky na Chodské slavnosti

10.08.2017 14:27

České dráhy navýší kapacity vlaků, které pojedou o víkendu do Domažlic. Důvodem jsou Chodské slavnosti. Dostat se na tradiční slavnost bude jednodušší i z Plzně.

FOTO_QAP_CZ (30)

Chodské slavnosti v Domažlicích patří k vrcholům letní sezóny v rámci celého Plzeňského kraje. Letos se konají od 11. do 13. srpna. Podrobnosti k programu slavností najdete v článku zde. Vzhledem k očekávané návštěvě tisíců lidí z celého regionu posíílí jako každý rok vlaková doprava.

"České dráhy posílí o víkendových dnech 12. a 13. srpna spoje do Domažlic, kde se konají tradiční Chodské slavnosti a koná se festival ChodRock. Na pravidelných víkendových spojích pojedou zdvojené i ztrojené jednotky RegioShark. Mimořádně pojede také pět osobních vlaků z Plzně, Poběžovic a Bělé nad Radbuzou, které běžně jedou pouze v pracovní dny a navíc vybrané rychlíky do Domažlic budou posílené o jeden vůz a pojedou s ním až do Schwandorfu a zpět," říká mluvčí českých drah Radka Pistoriusová.

I v letošním roce bude vypravený speciální parní vlak. Ten pojede v sobotu ráno z Plzně a v neděli se bude opět z Domažlic vracet. "Ve spolupráci s Iron Monument Clubem pojede v sobotu i v neděli parní vlak. Vyjíždí v sobotu 12.srpna v 7:26 z Plzně hlavního nádraží a během dne uskuteční šest jízd mezi Domažlicemi a Furth im Waldem. Zpět do Plzně se vrací v neděli 13. srpna," dodává mluvčí společnosti. Jízdní řád parního vlaku najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24