QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Český specialista na obaly PEBAL sídlí nedaleko Plzně - VIDEO

26.04.2017 16:25

Přemýšleli jste někdy, kde byl vyrobený sáček, do kterého balíte dětem ráno svačinu? Kde vznikla fólie na ovoce nebo na balení časopisů? Většina obalového materiálu vzniká nedaleko vašeho domova.

DSC_4112
comexi3comexi4DSC_4112extruderPanorama2Galerie001_pebal_panorama_tovarna3comexi panorama1maxiflex2panorama3pebal hala final 1

Ano, je to tak. Kousek od Plzně najdete jednoho z největších výrobců obalového materiálu v Čechách. Je to společnost PEBAL s.r.o., jejíž historie se začala psát už v roce 1995.

Z původní malé obchodní organizace se stal jeden z největších českých výrobců a dodavatelů obalového materiálu. PEBAL sídlí v průmyslové zóně u Nýřan přímo u dálnice D5. Moderní hala a skladovací areál zaujímá plochu 10 000 m2.

Dnes je hala plná moderních strojů, společnost zaměstnává zhruba stovku lidí. A vzhledem k tomu, že PEBAL dodává nadnárodním společnostem v Čechách i do zahraničí, lidé zde mají stabilní práci, o kterou se rozhodně bát nemusí. Navíc s rozšiřujícími se zakázkami, společnost stále navyšuje počet zaměstnanců. Prestižnost firmy je ale vidět i při náboru nových pracovníků, společnost si pracovníky pečlivě vybírá.

V PEBALU vznikají nejrůznější obaly potravin i dalšího zboží, speciální vícevrstvé fólie určené pro balení ovoce a zeleniny, fólie na balení časopisů apod. Vyrábí tu například i smršťovací fólii, kterou třeba znáte z balení pet lahví nebo bublinkovou fólii, která chrání vaše zboží při doručení. Zkrátka vše, co se týká obalů.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24