Česnek - zázračný lék

17.03.2012 11:49

Je to jen obyčejná palička česneku a přesto dokáže zázraky. Česnek je pro své účinky uznáván už od starověku. Pomáhá proti nachlazení, oparům, plísním, podporuje imunitu, působí proti vysokému tlaku. Je toho mnoho, čemu česnek pomáhá. QAP vám přináší tipy, jak česnek využít.

Léčivá moc česneku se traduje už od starověku. Do Evropy  se dostal z Asie a je uznáván po celé generace pro své léčivé účinky a také jako životabudič. QAP.CZ vám přináší pár tipů, jak česnek využít.

V lidovém léčitelství se česnek využívá jako antibiotikum a anitseptikum. Obsahuje vitamíny A, B a C, vápník selen, jód a další cenné látky. Používá se při nachlazení, proti kornatění tepen, proti vysokému tlaku ale také prospívá srdci, ničí parazity ve střevech a pomáhá při cukrovce. Ještě také snižuje hladinu cholesterolu v krvi, riziko rakoviny a působí proti stresu. Je opravdu téměř všemocný!

Při nachlazení

1ú4 l stroužků česneku, med a 1 l mléka

Čenek oloupejte, v mléce pak uvařte do měkka a doslaďte dle chuti medem.. Vzniklý sirup pak užívejte každou hodinu po jedné čajové lžičce.

Proti bolesti zubů

Oloupejte několik stroužků česneku, dejte je na pánev a na mírném ohni propečte. Ještě horké je rozmačkejte na kaši a přiložte na bolavou tvář.

Proti bradavicím, oparům a plísním

Oloupané stroužky česneku rozmačkejte, přiložte na ránu a zavažte. Nechte působit několik hodin.

Proti vysokému tlaku a k pročištění trávicího traktu

5 stroužků česneku, 2 středně velké cibule, 4 lžíce medu, 1,5 šálku vody

Česnek i cibuli oloupejte. Cibuli nakrájejte na malé kousky a společně s česnekem vařte v uvedeném množství vody asi 15 minut. Vývar přeceďte a přidejte med. Pak každé ráno a každý večer užívejte 1 polévkovou lžíci.

Nezapomeňte, že česnek má velmi silné aroma a proto z vás bude zřejmě trochu cítit. Nevěšte ale hlavu a zkuste na potlačení jeho vůně rozkousat třeba několik kávových zrn nebo si dejte jedno celé jablko.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24