QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čeští turisté uvízli kvůli problémům letadel na Krétě! Byli mezi nimi i lidé z Plzně

05.07.2018 13:39     05.07.2018 16:02

Víc jak 150 českých turistů uvízlo v noci na čtvrtek na letišti v Héraklionu na Krétě kvůli technickým problémům letadel. Na letišti zůstali řadu hodin i rodiny s malými dětmi.

Ve skutečnou noční můru se proměnil řadě českých turistů závěr letní dovolené na Krétě. Kvůli technickým problémům letadel společnosti Travel Service museli strávit na letiši v Heraklionu celou řadu hodin. Informovanost ze strany společnosti i cestovních kanceláří byla podle turistů tristní.

Z Kréty měla skupina víc jak 150 českých turistů odlétat už ve středu večer. První letadlo mělo ovšem technické problémy a cestující se tak ocitli zpátky na letišti na Krétě. Situace dál gradovala. Problémy mělo i náhradní letadlo. 

"Odlet letu z Brna byl odložen z technických důvodů. 156 cestujícím jsme poskytli občerstvení a zajistili ubytování na hotelu. Všem cestujícím se za komplikace a zpoždění omlouváme. Bezpečnost cestujících a posádky je v těchto případech pro nás vždy prioritou,“ potvrdila mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková pro iDnes.cz.

Noc na letišti tak strávily i rodiny s malými dětmi. Mezi turity byli navíc také starší lidé s vnoučaty. Ani ráno navíc nebylo nic jasné a vše se klienti dozvídali jen neoficiální cestou. "Nikdo nám nic konkrétně neřekl," potvrdila QAP.CZ paní Milena K. z Plzně, která byla s manželem na dovolené s vnučkou. "Nikdo s námi oficiálně nekomunikoval. Navíc ani delegátka nedorazila," dodala ještě během dopoledne.

Skupině se podařilo z Kréty odletět až kolem poledne našeho času. Problémy nicméně nastaly i těm, kteří své příbuzné a známé přijeli vyzvednout na letiště v Praze. Ačkoliv plánovaný náhradní let z Kréty ráno neproběhl, dostávalo se jim informací, že došlo pouze ke zpoždění.

FOTO: Travel Service - ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24