QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chatařskou oblast na Domažlicku děsí žhář, vzplála další chata - FOTKY

29.11.2016 13:37

Policie vyšetřuje za poslední týdny už druhý požár v chatové oblasti Pila na Domažlicku, který má na svědomí žhář. Jestli jde o stejného pachatele, není jisté. Čtěte podrobnosti!

3
23ViewImage.aspx4

K požáru vyjížděli hasiči v pondělí před devátou hodinou ráno do obce Újezd - Pila na Domažlicku. Celkem na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Podle výsledků vyšetřování za požárem stojí žhář stejně jako v prvním případu, ke kterému došlo v první polovině října.

"Operační středisko vyslalo jednotky HZS Domažlice a SDH Chodov do obce Újezd k požáru dřevěné chaty. Požár hasiči dostali pod kontrolu do dvaceti minut od příjezdu na místo události. Na vyhledávání skrytých ohnisek hasiči použili termokameru. Požár hasiči zlikvidovali čtvrt hodinu po desáté hodině dopoledne," řekla k pondělnímu zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Na místo vyrazil i policejní výjezd. Hned po tom, co mohlo proběhnout ohledání požářiště, bylo jasné, že i v tomto případě někdo oheň nejspíš založil úmyslně. "Na místo ihned vyjeli domažličtí policisté, kriminalistický technik a policejní psovod se služebním psem – specialistou na vyhledávání akcelerantů. Provedli ohledání, fotodokumentaci a zajistili kriminalistické stopy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, neboť existuje podezření, že dosud neznámý pachatel inicioval vznik požáru chaty," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Požár napáchal škody zhruba 300 tisíc. 

Při říjnovém požáru se škoda dostala na půl milionu, pachatel stále uniká...

Ve stejné oblasti policie stále vyšetřuje i požár, ke kterému došlo v první polovině října. Také v tomto případě měl na svědomí požár chaty podle všeho žhář. Oheň se tehdy z kůlny rozšířil na chatu i na zaparkované auto. Případ policie stále vyšetřuje.

Podrobnosti k říjnovému požáru v chatové oblasti Pila i s fotogalerií najdete zde.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24