QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chatu v Bušovicích pohltily plameny, zasahovat muselo několik jednotek - FOTKY

09.01.2017 9:35

Hned několik jednotek hasičů muselo v noci na pondělí vyjíždět do Bušovic na Rokycansku. Oheň tam doslova zachvátil jednu z tamních chat, na místě došlo dokonce k výbuchu.

1
21345

Operační středisko vyslalo k požáru celkem čtyři jednotky hasičů. V plamenech se ocitla dřevěná chata a hasiči museli bojovat mimo jiné i s okolním terénem. Na místě dokonce došlo k výbuchu jedné z plynových lahví, které hasiči z chaty vynosili.

Požár vypukl zhruba kolem půlnoci. Do Bušovic museli vyjet hasiči z Rokycan a Dýšiny, ale také z Plzně a na místě zasahovali i tamní dobrovolní hasiči.

"Při příjezdu jednotek k požáru byla celá dřevěná chatka v plamenech. Hasiči kromě samotné likvidace požáru museli ochlazovat okolí, aby se oheň nerozšířil na okolní objekty. Z chatky hasiči vynosili několik tlakových láhví. Jedna z nich následkem přehřátí vybuchla, naštěstí nebyl nikdo zraněn," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Přesné příčiny požáru jsou stále v šetření. Škody jsou ale poměrně vysoké. Podle aktuálních odhadů se pohybují kolem 300 tisíc.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24