QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ČHMÚ varuje: Region zasáhne silný vítr, hladiny řek půjdou nahoru

21.02.2017 15:01

Meteorologové přece jen nakonec vydali výstrahu ohledně silného větru, který zasáhne Plzeňský kraj. Krom toho se budou zvedat hladiny řek kvůli vydatným srážkám.

Plzeň - Doudlevce (4)

Kvůli silnému větru a také hrozícím hladinám řek varovali meteorologové už od víkendu. V úterý pak skutečně výstrahu vydali. Povodňová bdělost platí pro Plzeňský kraj až do odvolání.

"Jihozápadní až západní vítr bude ve středu (22. 2.) ráno v Čechách zesilovat na čerstvý 6 až 11 m/s, místy s nárazy 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h). Na horách bude vát silný vítr, který v nárazech může přesáhnout i 30 m/s (110 km/h). Vítr bude ve středu večer od severu zvolna slábnout. Silný nárazový vítr očekáváme i ve čtvrtek (23. 2.) a v pátek (24. 2.)," informoval ČHMÚ.

Vydatné srážky by se měly objevit ještě v průběhu středy a také v noci na čtvrtek na Šumavě.  "V důsledku oteplování a tání sněhové pokrývky v kombinaci s dešťovými srážkami a silným větrem jsou hladiny vodních toků na vzestupu," upozorňují meteorologové.

Podle výhledů to nicméně naštěstí zatím přímo na povodně nevypadá. ČHMÚ nicméně bude výstrahu v příštích dnech aktualizovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24