QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chodské slavnosti byly pod mimořádným dohledem policie! FOTKY

12.08.2018 12:08

Policie spustila kvůli Chodským slavnostrem speciální bezpečnostní opatření. Do Domažlic zamířili i policisté z Bavorska. Největší roblémy byly v dopravě.

1
12435

Chodské slavnosti v Domažlicích v neděli vrcholí. Jedna z největších událostí roku jako tradičně nalákala tisíce návštěvníků. Policie už od pátku spustila mimořádné bezpečnostní opatření.

"Od pátečního odpoledne dohlížejí policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje na bezpečnost desetitisíců návštěvníků známých Chodských slavností v Domažlicích. Také zajišťují plynulost dopravy a správné parkování, protože do města přijíždí tisíce vozidel. Vzhledem k tomu, že slavnosti navštěvují i turisté z Německa, spolupracují s našimi policisty kolegové z bavorské policie. Takže návštěvníci mohou spatřit i společné hlídky," říká k probíhajícímu opatření mluvčí policie Martina Korandová.

Podle aktuálních informací probíhají slavnosti poměrně v klidu. Podle policie nedošlo zatím k žádnému vážnému narušení veřejného pořádku. Komplikace se nicméně objevily zejména v souvislosti s dopravou. Příjezd do Domažlic od sobotního rána ztěžovaly kolony. Policie musela v průběhu víkendu řešit i několik přestupků a v několika případech hlídky odhalily řidiče pod vlivem alkoholu. 

Kompletní vyhodnocení opatření bude k dispozici na začátku týdne.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24