Chodské slavnosti startují! Policie spouští opatření, pozor na omezení

11.08.2017 9:41

Policie v Domažlicích spouští kvůli Chodským slavnostem rozsáhlé bezpečnostní opatření. Na pomoc dorazí i jejich kolegové z Německa. Chybět nebudou ani dopravní omezení.

Technopochod Plzeň 2016 (41)

Domažlice vezmou v těchto dnech útokem desetitisíce návštěvníků. Chodské slavnosti, které jsou jedním z vrcholů letní sezóny v regionu, každoročně nalákají do města skutečné davy. Policie v souvislosti se slavnostmi rozjíždí rozsáhlé opatření. Řidiči, kteří do Domažlic míří, by měli počítat s omezeními.

Řady policistů v Domažlicích jako tradičně posílí i kolegové ze sousední země. "Téměř tradicí se stala výpomoc policistů z bavorské policie. Policejní hlídky budou nepřetržitě střežit nejvíce frekventovaná místa, jako je například náměstí Míru, Chodské náměstí, sokoliště a vlakové nádraží. Dopravní policisté budou po dobu konání Chodských slavností provádět zvýšený dohled na silniční provoz, a to jak v denní, tak i noční době," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Do Domažlic zamíří také řada návštěvníků ze vzdálenějších koutů kraje. Řidiči by předem měli počítat s omezeními a uzavírkami. Rozhodně nejlepší je využívat záchytná parkoviště. "Ve městě bude platit celá řada dopravních omezení a uzavírek, proto žádáme všechny řidiče, aby respektovali přechodná dopravní značení, dbali pokynů policistů při regulaci dopravy, parkovali na záchytných parkovištích. Nesprávné zaparkování bude vždy pokutováno, auto může být odtaženo," upozorňuje policejní mluvčí.

Chodské slavnosti lákají i kapsáře! Na věci si dávejte obzvlášť pozor...

Tradičně velká koncentrace lidí během Chodských slavností láká do města také nejrůznější zloděje. Opatrní by měli být návštěvníci nejen na své osobní věci, kabelky a batohy. Ani v autech by se neměly nechávat žádné věci, které mohou lákat vykradače. Policie doporučuje nenechávat v autech ani případně zakoupené věci z trhů a podobně. Zloději si mohou své oběti tipovat i během ukládání věcí do úložných prostor vozidel. 

"Pokud by přes veškerá opatření došlo ke krádeži či ztrátě osobních dokladů nebo jiných věcí, je třeba se ihned obrátit na Policii České republiky, obvodní oddělení Domažlice v Hruškově ulici 152, či telefonicky na číslo 974 331 651, nebo na bezplatnou tísňovou linku 158," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24