QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chřipka spouští první zákazy návštěv v nemocnicích v regionu

08.02.2018 14:56

Zvyšující se počet nemocných chřipkou v kraji donutil vedení některých zdravotnických zařízení v regionu k prvním opatřením. Od pátku platí někde zákazy návštěv.

IMG_1241

Chřipková epidemie zatím zasáhla Klatovsko a jižní Plzeňsko. I když jinak počty nemocných ještě hranici pro vyhlášení epidemie nepřekročily, některá zdravotnická zařízení už začínají zavádět zákazy návštěv.

První zákaz návštěv vyhlašuje fakultní nemocnice v Plzni. "Z důvodu ochrany rizikových pacientů ,a již i potvrzených případů onemocnění pacientů chřipkou, uzavíráme pro návštěvy všechny části Hematologicko-onkologického oddělení. Zákaz návštěv platí od pátku 9. února 2018 do odvolání," informovala Fakultní nemocnice Plzeň.

Od pátku platí stejné omezení také v Dobřanech. "Na základě rozhodnutí vedení nemocnice bude od pátku 9. února vyhlášen zákaz návštěv na všech odděleních Psychiatrické nemocnice v Dobřanech," potvrdil mluvčí nemocnice Libor Panoš.

Jinak zatím ale nemocnice návštěvy neomezují. Platí to i pro krajské nemocnice v Rokycanech, Klatovech, Domažlicích a ve Stodu. "I když k omezením nedochází, žádáme příbuzné a blízké našich pacientů, aby byli ohleduplní, a pokud se u nich začínají objevovat příznaky počínající virózy nebo chřipky, aby svou návštěvu v nemocnicích raději odložili,“ vyzývá epidemiolog nemocnic Plzeňského kraje Helena Nová. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24