QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chřipka útočí. Nemocnice zatím zákazy návštěv nevyhlašují

06.02.2018 9:51

Onemocnění chřipkami v regionu sice stále přibývá, zatím je ale celkově Plzeňský kraj pod hranicí epidemie. Omezení nevyhlásily ani nemocnice, lidé by ale měli být opatrní.

FOTO_QAP (2)

Podle aktuálních údajů je chřipková epidemie na Klatovsku a jižním Plzeňsku. Jinak sice nemocnost stoupá, nicméně celkově v Plzeňském kraji epidemie ještě nepropukla.

Omezení zatím neplánují v současné době ani nemocnice v rámci regionu. Návštěvy nezakázaly nemocnice v Klatovech, v Rokycanech, Domažlicích, ani ve Stodu. Ty je možné zatím dále navštěvovat ve standardním režimu. Lidé, kteří míří do zdravotnických zařízení za svýmim příbuznými a známými, by ale měli být opatrní.

"I když k omezením nedochází, žádáme příbuzné a blízké našich pacientů, aby byli ohleduplní, a pokud se u nich začínají objevovat příznaky počínající virózy nebo chřipky, aby svou návštěvu v nemocnicích raději odložili,“ vyzývá epidemiolog nemocnic Plzeňského kraje Helena Nová. 

Kvůli chřipkám omezení zatím nechystá ani fakultní nemocnice v Plzni. "Podle aktuálních informací od našeho epidemiologa zatím neuvažujeme o zákazu návštěv," říká mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. V rámci fakultní nemocnice v Plzni byl vyhlášen od na začátku února zákaz návštěv jen na LDN 2 na Borech, to bylo ale z důvodu vyššího výskytu průjmového onemocnění.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24