QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cizinec brutálně napadl ostrahu na ubytovně! Putuje do vazby

23.10.2018 13:53

Mladý cizinec, který v opilosti napadl člena ostrahy na jedné z ubytoven, jde do vazby. Totálně namol strážného zbil tak, že skončil s poraněním hlavy v péči zdravotníků.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Napadení se odehrálo před několika dny na jedné z ubytoven v Rokycanech. Útočníka se naštěstí podařilo velmi rychle po brutálním činu dopadnout.

"Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaatřicetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinu ublížení na zdraví v jednočinném souběhu s přečinem neposkytnutí pomoci. Ze strany vyšetřovatele byl podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a soudce vzetí do vazby obviněného akceptoval. V případě prokázání viny může být muž v pravomocném rozhodnutí potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová.

K napadení došlo zhruba před týdnem v časných ranních hodinách. Doslova namol opilý cizinec se vřítil na ubytovnu jak smyslů zbavený. Nejdřív vykopl dveře kanceláře pro ostrahu a následně vrhl i na pracovníka ostrahy. "Nejprve 66letému muži nadával, házel po něm, co mu přišlo ze stolu pod ruku, ale zasáhnout muže se mu  nepodařilo. Nakonec termoskou a poté i sklenicí udeřil poškozeného do oblasti hlavy. Agresor aniž by poskytl poškozenému pomoc, který krvácel, z místa utekl," popisuje policejní mluvčí.

Útočníka se podařilo policii dopadnout poměrně rychle po útoku. Prozradilo ho mimo jiné zranění nohy, které si přivodil ve chvíli, kdy rozkopl dveře. Případ si hned na začátku vyšetřování převzala kriminálka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24